Explosief beursdebuut Perot Systems

De Amerikaanse computerdienstverlener Perot Systems heeft gisteren een spectaculair debuut gemaakt op de New York Stock Exchange (Nyse). Het bedrijf uit Dallas verkocht 6,5 miljoen aandelen.

De introductieprijs was zestien dollar. Aan het eind van de dag gingen de aandelen over de toonbank voor 43 dollar, een koersstijging van ruim 150 procent.
Het bedrijf van de 68-jarige voormalig presidentskandidaat Ross Perot had hiermee het grootste winstpercentage op zijn aandelen en was het meest verhandelde fonds. In het eerste half jaar van 1998 boekte Perot System een winst van 9,1 miljoen dollar op een omzet van 452,7 miljoen. Volgens Perot verwachten investeerders een betrouwbare en voorspelbare groei. Hij heeft geen streefkoers voor zijn aandelen; hij beschouwt ze als lange-termijn investering. "Wat ik vooral niet wil, is een van die e-net-dingen, die kleine bedrijfjes die geld verliezen maar waarvan de aandelen door het dak schieten. Ik wens ze veel geluk, maar wij hebben serieuze zaken om geld mee te verdienen. Om zeker te zijn van groei, streeft het bedrijf ernaar personeel betrokken te houden. De meeste medewerkers zijn dan ook aandeelhouder."
Perot Systems is 's werelds zesde leverancier van uitbestede IT-diensten. Het concurreert met bedrijven als Andersen Consulting en EDS. Dit laatste bedrijf is in 1962 opgezet door Ross Perot en in 1984 verkocht aan General Motors. In 1996 verzelfstandigde het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.