Scheurtjes in palm-consortium Symbian

Symbian, een consortium op het gebied van palmcomputers, vertoont scheurtjes. De deelnemers Motorola en Nokia hebben beiden een minderheidsbelang van ongeveer 1,5 procent genomen in Palm Computing.

Moederbedrijf 3Com verkoopt 20 procent van de aandelen van Palm Computing. Motorola en Nokia maken met deze investering een keuze voor het besturingssysteem Palm OS, een concurrent van het door Symbian ondersteunde systeem Epoc.
Motorola heeft aangekondigd het besturingssysteem van Palm Computing te gebruiken voor mobiele apparaten. Door deze stap ontstaan twijfels over de loyaliteit van Motorola aan het samenwerkingsverband Symbian. Deze alliantie tussen Motorola en andere grootmachten als Nokia en Ericsson, promoot het besturingssysteem Epoc van Psion. De keuze van Motorola voor Palm OS valt hiermee niet te rijmen. Beide besturingssystemen zijn geschikt voor de handcomputers. Motorola geeft echter aan zowel Palm OS als Epoc te ondersteunen. Epoc is volgens een woordvoerster krachtiger dan Palm OS, maar laatstgenoemd systeem heeft weer een betergebruikersinterface.
Ook Nokia gaat het besturingssysteem van Palm gebruiken voor een nieuw type mobiele telefoon. Vorige week kondigden Ericsson en Microsoft ook een apart samenwerkingsverband aan, buiten Symbian om. Het lijkt er op dat enkele partners niet al hun geld durven te zetten op Epoc en Symbian. Zij zoeken naar alternatieven. Het met veel bombarie aangekondigde samenwerkingsverband lijkt hierdoor minder sterk dan de som der delen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-16T00:00:00.000Z Redactie Computable