Dienstverleners verdienen aan datapakhuis

Professionele dienstverleners profiteren het meest van de de groei van de Europese markt voor gegevenspakhuizen. Die markt groeide in 1999 met zo'n 22 procent en kwam uit op 5,4 miljard dollar.

Dit blijkt uit het rapport 'Datawarehousing in Europe, Market Size and Forecast 1998 - 2003' van onderzoeksorganisatie IDC. Waar de markt voor software en hardware bleven steken op groeicijfers van 26 respectievelijk 15 procent, wijst de 30 procent groei in dienstverlening rond gegevenspakhuizen er volgens IDC op dat de markt langzaamaan volwassen wordt.
De onderzoekers verwachten dat de hardwarecomponent in dit plaatje weer enigszins aan zal trekken: 'De groeiende vraag naar opslagcapaciteit en verwerkingskracht zullen de omzet stimuleren en de sterke prijserosie in de hardwaresector compenseren.'
Ook de leveranciers van gegevenspakhuizen hebben last gehad van het jaar 2000. 'Ondanks de sterke marktgroei, genoot aan de vooravond van dit nieuwe millennium de implementatie van een gegevenspakhuis bij de meeste bedrijven geen prioriteit', analyseert IDC-onderzoeker Marcel van Warmerdam. Hij verwacht dat na de jaar 2000- en euro-werkzaamheden de budgetten voor projecten rond gegevenspakhuizen weer vrijkomen. Ook externe factoren als toenemende concurrentie, deregulering, en fusies en overnames stimuleren de vraag naar managementinformatie en dus ook naar analysetoepassingen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable