Pinkroccade wil sneller privatiseren

Pinkroccade en overheid verschillen van mening over het verkopen van het overheidsbelang in het bedrijf. Na de beurgang van gisteren beschikt de Nederlandse Staat nog over zeventig procent van de aandelen in het vormalige Rijks Computer Centrum (RCC).

Het bedrijf zelf stelt bij monde van financieel directeur W. Middelburg er van uit te gaan dat het in de loop van volgend jaar volledig zelfstandig zal zijn. "Er is geen reden om lang te wachten" met een verdere verkoop van de aandelen, aldus Middelburg. Minister R. van Boxtel, verantwoordelijk voor informatiebeleid, rekent echter niet op afronding van de privatisering voor 2002. Hij gaat uit van plaatsing van de aandelen in drie of vier ronden. "Dan wordt het al gauw 2002 of 2003."
De 4,175 miljoen aandelen die gisteren werden geplaatst, kregen een notering van 28 euro, zodat de totale opbrengst 257 miljoen gulden was. Als eerste koers kwam om 12.30 uur 28,25 euro op het bord. Vandaag zakte de koers terug naar 28 euro. Juni vorig jaar deed Getronics een bod van 1,2 miljard gulden op Pinkroccade. Die overname liep spaak vanwege de extra zekerheden die de overheid verlangde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.