Inacom houdt Compaq toch meer op afstand

PC-assembleerder Inacom, dat al enkele weken met Compaq onderhandelt over een overname, streeft nu een gedeeltelijke overdracht na. Het Amerikaanse bedrijf voelt zich gesterkt door de forse stijging in zijn aandelenkoers doordat de onderhandelingen waren uitgelekt.

Onderhandelaars van beide bedrijven kwamen vorige week nog bijeen. Inacom-directieleden zouden de gesprekken toen hebben bijgestuurd. De assembleerder wil nu een overeenkomst waarbij het zijn productie- en distributie-faciliteiten overdoet aan Compaq. De dienstverleningsactiviteiten moeten dus in eigen handen blijven.
Berichten doen de ronde dat de uiteindelijke overname een waarde van ongeveer 400 miljoen dollar zal hebben. Inacom wil dat geld gebruiken om zijn tak voor professionele diensten verder uit te bouwen. De verwachting is dat Compaq en Inacom binnen enkele dagen tot een overeenkomst komen.
De PC-fabrikant zoekt toenadering tot Inacom vanwege zijn gedeeltelijke overstap naar directe verkoop, wat nu eenmaal samengaat met snellere, directe productie. De onlangs aangekondigde slanke bedrijfs-PC iPaq moet vanaf volgende maand direct te bestellen zijn bij Compaq.
Op termijn wil het bedrijf meer van zijn PC-producten direct aanbieden aan eindgebruikers. Verder doen er berichten de ronde dat de consumentenuitvoering van de iPaq volgende maand al verschijnt. Compaq geeft vooralsnog geen commentaar hierop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.