Server-verkoop zakt in door millennium

De verkoop van servers is in het derde kwartaal sterk gedaald vanwege de voorbereidingswerkzaamheden voor de millenniumwisseling. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

De wereldwijde verkoop van servers is maar liefst 10 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Daarmee komt deze markt uit op een omzet van 13,5 miljard dollar.
De ingezakte verkoop is te wijten aan het feit dat grote bedrijven in voorbereiding op het jaar 2000 hun systemen 'vastzetten' wat betreft uitbreidingen en opwaarderingen. IDC merkt op dat er bij sommige bedrijven toch enige toename in de aanschaf van zware computers was vanwege het opbloeien van elektronische handel.
Deze trend houdt toch weinig goeds in voor de resultaten van het nog lopende vierde kwartaal. IDC doet nog geen specifieke voorspellingen, maar de algemene verwachting onder analisten is dat de verkoop gelijk blijft of zelfs nog eens 5 procent verder daalt. Opvallend genoeg is de verkoop van PC-servers over het hele jaar 1999 juist gestegen. IDC meldt dat dit marktsegment 26,3 procent is gegroeid.
Fabrikanten Compaq, Dell, IBM en Hewlett-Packard, zagen hun verkoop het hardst groeien. Die vier grootste leveranciers zijn goed voor 73,3 procent van de wereldwijde PC-servermarkt. De verklaring voor deze groei van de PC-servermarkt zouden de relatief lage prijzen voor die machines zijn. Volgens IDC worden die computers vaker vervangen dan andere serverplatformen. Daardoor is hun software over het algemeen meer bij de tijd en millenniumbestendig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable