IBM reorganiseert software-organisatie

IT-leverancier IBM is bezig met een stille reorganisatie van zijn softwaredivisie. De softwarelijnen voor netwerken en Java worden uit elkaar gehaald en het bedrijf richt een nieuwe tak op voor 'Solutions and Integration'.

Dit meldt de Amerikaanse Internetkrant Sm@rt Reseller na een interne IBM-memo te hebben bemachtigd. Een en ander betekent dat de Network Computing Software Division ophoudt te bestaan en dat de onderdelen verspreid worden over bestaande en nieuwe organisatieonderdelen.
De veranderingen zijn volgens de memo ingegeven door ontwikkelingen op de markt. IBM wil zijn activiteiten op het gebied van software afstemmen op de manier waarop klanten de markt zien. De nieuwe Solutions and Integration-groep gaat de verschillende producten van IBM's Software Group aanbieden als oplossingen voor specifieke bedrijfsproblemen. Om dat te bereiken zijn alle productgroepen betrokken bij deze nieuwe organisatie en wordt er nauw samengewerkt met de diverse accountteams.
Na de reorganisatie bestaan er naast de Solutions and Integration-groep nog vier 'solutions'-gebieden: Technology Management (Tivoli Systems), Organizational Effectiveness (Lotus), Business Transformation and Integration en Information Leveraging Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.