Cisco kiest voor Jini-alternatief Microsoft

Cisco voegt zich als nieuwste lid bij het Universal Plug and Play (UPnP) Forum. Deze industriegroep steunt Microsofts UPnP-technologie, die - net zoals Sun Microsystems' Jini - diverse apparaten automatisch met elkaar laat communiceren.

Het Forum definieert specificaties en standaarden voor Universal Plug and Play. Deze netwerktechnologie die met name consumenten-elektronica en computer-randapparatuur met elkaar en met Internet moet verbinden. Deze programmatuur is gebaseerd op html-opvolger xml (extensibel markup language), terwijl Suns Jini uitgaat van diens Java-platform.
Hierbij opereert deze groep naast de Internet Engineering Task Force (IETF) die een Zero Configuration Working Group heeft opgezet. Cisco, fabrikant van netwerkapparatuur, was reeds lid van die werkgroep. Het bedrijf meldt dat de Forum-activiteiten complementair zijn aan het werk van de IETF-groep.
"Wij verbinden ons aan het samenwerken met anderen om open standaarden te scheppen voor opkomende markten zoals taakspecifieke Internet-apparaten. Open standaarden maken het mogelijk consumentenproducten makkelijk aan te sluiten op breedbandige Internet-diensten", zegt vice-president Don Listwin van Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable