Laptops krijgen energiezuinige Pentium III

Intel bevestigt de berichten dat zijn nieuwe, energiezuinige Pentium III voor laptop-PC's op 18 januari uitkomt. Die processor is voorzien van Intels Speedstep-technologie die de kloksnelheid - en daarmee het stroomverbruik - kan terugbrengen wanneer de machine op de accu opereert.

Bovendien verhogen deze nieuwe chips voor mobiele computers de maximale kloksnelheid voor die machines. De aanstaande nieuwe Pentium III's draaien op 600 MHz en vertegenwoordigen daarmee een sprong voorwaarts van maar liefst 100 MHz voor laptops.
Tenminste, wanneer de computer op het lichtnet is aangesloten. Zodra de Speedstep-technologie, voorheen bekend onder de codenaam Geyserville, een overstap naar de accu waarneemt, gaat het voltage omlaag. Daarmee valt ook de kloksnelheid terug en wel naar 450 MHz.
Gebruikers kunnen deze standaard-instellingen ook naar eigen voorkeur aanpassen. Bijvoorbeeld om hun machine toch op volle snelheid te laten draaien zonder aan het stopcontact te hangen. Intel zal deze technologie voortaan in al zijn mobiele chips verwerken.
Concurrent AMD loopt echter niet ver achter en komt binnenkort met processoren op basis van een eigen stroomzuinige technologie. Die energiebespaarder, genaamd Gemini, werd in augustus al onthult op de Comdex-beurs in Las Vegas. AMD brengt dit in de eerste helft van 2000 uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-30T00:00:00.000Z Redactie Computable