IDC: vijf miljoen IT'ers VS staan paraat

IDC schat dat er in de Verenigde Staten ongeveer vijf miljoen automatiseerders overwerken in de millenniumnacht. Het onderzoeksbureau zegt dat de mogelijke schade ten gevolge van de millenniumwisseling in de VS het grootste zijn.

Volgens IDC zet 81 procent van de bedrijven met meer dan vijfhonderd werknemers vannacht zijn IT-personeel in. Die mensen moeten computers bijstaan om de overgang naar het jaar 2000 het hoofd te bieden. Wereldwijd ligt dat percentage van overwerkende automatiseerders op 71 procent.
Kleinere bedrijven zijn minder veeleisend met betrekking tot de nakende overgang naar het viercijferige jaartal, maar hebben desalniettemin IT'ers klaarstaan. IDC verwacht dat in de VS 51 procent van de Amerikaanse mkb's en wereldwijd 43 procent hun IT-staf laat overwerken.
Overigens vallen de bonussen voor dat overwerk relatief tegen. Nederlandse uitzendbureau's zitten met een overschot aan mensen die toch wel willen werken in de millenniumnacht. Dit doordat veel grote feesten in het land op de valreep zijn afgelast.
Ondertussen komen er op de laatste paar dagen voor deze jaarwisseling al problemen aan het licht. Zo staat de Britse bank HSBC Ggroup PLC sinds gisteren prominent in de media-aandacht doordat zijn creditcard-lezers in Groot-Brittannië niet functioneren. De bank had zijn millennium al op 30 juni afgerond en verklaarde dat alle systemen millenniumbestendig waren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable