Web-veilinghuis eBay sluit voor millennium

eBay sluit zijn virtuele deuren voor de komende millenniumnacht om op de valreep nog een reeks systeemtesten uit te voeren. De webpagina van het bedrijf vermeldt dat het zijn dienst tweemaal stillegt; anderhalf uur vanmiddag en vier uur lang rond de millenniumovergang zelf.

Het online-veilinghuis begint om 3 uur 's nachts Pacific Time weer met zijn dienst. eBay-woordvoerder Kevin Pursglove zegt dat het bedrijf volvertrouwen is over zijn paraatheid voor het millennium, maar de directie wou nog een laatste mogelijkheid benutten om de web-systemen te controleren.
Andere e-handelaren, zoals Amazon, E-Trade, Charles Schwab en Gap.com, zeggen al langere tijd gereed te zijn en geen testen meer uit te hoeven voeren. eBay zegt bij monde van Pursglove dat maar weinig websites zoveel web-verkeer te verwerken hebben als deze online-veiling.
"Wij hebben ook veel servers op andere continenten staan", aldus de woordvoerder. Ditzelfde argument gaat natuurlijk ook op voor andere grote webbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable