Geen problemen in Nieuw Zeeland en Australië

In Nieuw Zeeland en Australië zijn tot op heden geen problemen geconstateerd die verband houden met de eeuwwisseling. Zowel de Nieuw-Zeelandse Jaar 2000-commissie als de Australische overheid zeggen dat alle belangrijke systemen normaal functioneren.

Nergens viel het licht- of telefoonnet uit. Ook de live-verbindingen voor de diverse 24-uurs millennium-uitzendingen ondervonden geen enkele storing. Inmiddels heeft de eeuwwisseling Japan bereikt, maar ook daar lijkt alles goed te gaan. Zelfs Internet houdt zich goed. Hoewel de response-tijden van de belangrijkste sites in Nieuw Zeeland rond de klok van 12 lokale tijd even instortten, herstelde de capaciteit zich vrij snel. In Rusland heeft de eerste kerncentrale inmiddels de Y2K-praktijktest met succes doorstaan. Hoewel de problemen dus overal mee lijken te vallen, sluiten experts niet uit dat de computerstoringen pas in de komende dagen zichtbaar worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.