Nedcar verruilt Baan voor SAP R/3

Autofabrikant Nedcar uit Born stapt over op de R/3 erp-software van SAP. Beide partijen sloten daartoe vlak voor de jaarwisseling een overeenkomst. Tot nu maakte de Limburgse organisatie gebruik van Baan-software.

SAP Nederland spreekt over een belangrijkewinback. Nedcar produceert in een flexibel fabricageproces auto's voor zowel Volvo als Mitsubishi.
Hoeveel gebruikers uiteindelijk met de software gaan werken, is onbekend. Ook de waarde van het contract is niet bekend gemaakt. Nedcar gaat een groot aantal modules uit SAP's verticale oplossing voor de automobielindustrie gebruiken: Financiën, Inkoop, Logistiek, Productieplanning en Vestigingsonderhoud. Sinds 1 januari van dit jaar heeft Nedcar SAP HR (Human Resources) al in gebruik.
Nedcar gaat een groot deel van zijn huidige systemen vervangen met de SAP-programmatuur. Het nieuwe systeem maakt deel uit van de interne herstructurering van bedrijfsprocessen binnen Nedcar. Dit project Productivity 2002 moet de processen en bijbehorende informatiesystemen optimaliseren. In totaal trekt het bedrijf dertig maanden uit voor de implementatie. De modules Financiën, Inkoop en Vestigingsonderhoud moeten binnen achttien maanden operationeel zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable