Erecode 2000 moet samenwerken stimuleren

Veel bedrijven en andere organisaties zijn bereid de 'Erecode 2000' te ondertekenen. Dit schrijft minister Jorritsma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer over het aandeel van haar ministerie in de millennium-aanpak.

De Erecode - in navolging van het Britse 'Pledge 2000' - moet samenwerking bij het oplossen van de 2000-kwestie stimuleren. Deelnemers moeten bereid zijn projectervaring uit te wisselen, ketenafspraken te maken en overleg te voeren, liever dan naar de rechter te stappen. Deze maand is er een ondertekeningsceremonie, waar coördinerend 2000-minister Van Boxtel voor de Staat zal tekenen.
Jorritsma is bezorgd over het gebrek aan belangstelling voor het 2000-probleem bij het mkb. Het Millennium Platform wil nu het mkb in beweging krijgen met regionale bijeenkomsten via de Kamers van Koophandel. Verder komt het platform binnenkort met een plan voor mkb-ondersteuning.
Het platform houdt deze en volgende maand een serie besloten gesprekken met vertegenwoordigers van 'vitale sectoren' die niet onder overheidsverantwoordelijkheid vallen. Die moeten duidelijk maken of verantwoordelijkheden rond het functioneren van de ketens adequaat zijn toegewezen en ingevuld. Samen met het Projectbureau Millennium Overheid (PMO) wordt gewerkt aan een audit-methodiek voor vitale sectoren.
Eerder hebben onder andere Van Boxtel en Jorritsma audits aangekondigd. Nu schrijft Jorritsma over de vitale sectoren aan de Kamer: "Waarschijnlijk zullen een aantal van deze audits in de loop van 1999 plaatsvinden." Onder druk van de Kamer heeft Van Boxtel toegezegd zo snel mogelijk met een publiekscampagne te beginnen. Nu meldt Jorritsma dat er 'in de loop van 1999' een voorlichtingsactie komt. Het Millennium Platform brengt dit voorjaar een publicatie uit over 'de invloed van het 2000-vraagstuk op het huishouden van elke Nederlander'. Jorritsma heeft het budget voor het platform, 13,5 miljoen gulden voor de periode 1997-2000, voorlopig met 4,5 miljoen uitgebreid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable