Toshiba verliest meer in eerst helft 1999

Toshiba heeft in de eerste helft van het lopende fiscale jaar meer geld verloren dan in dezelfde periode vorig jaar. Het verlies bedraagt 460,19 miljoen dollar, vergeleken met 225,14 miljoen dollar in de eerste helft van 1998.

De voornaamste oorzaken voor deze tegenvallende financiële resultaten zijn de voortdurende dip in de verkoop van halfgeleiders en de daling in de prijzen voor chips. Daarnaast heeft ook de relatief zwakke koers van de Japanse yen een negatieve invloed gehad.
Het Japanse Toshiba rapporteert zijn resultaten namelijk in yens. De afgelopen zes maanden was één dollar ongeveer 118 yen, terwijl dat in de eerste helft van vorig jaar 138 yen was. Hierdoor is de buitenlandse verkoop minder waard na de valuta-conversie.
De netto verkoop steeg overigens licht; van 23,63 miljard dollar naar 24,76 miljard dollar. Toshiba is optimistisch over de toekomst. Het elektronicabedrijf verwacht dat de chipverkoop weer zal aantrekken en dat zijn halfgeleider-divisie in de loop van de komende zes maanden weer winstgevend zal zijn. Die groei zal echter niet voldoende zijn om het totale concern uit de rode cijfers te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-16T00:00:00.000Z Redactie Computable