Lycos blijft voorlopig op overnamepad

Lycos ziet overnames als een manier om het bedrijf uit te breiden en zal in de toekomst dan ook meer aankopen doen. Dit zei president Bob Davis gisteren tijdens de presentatie van de financiële resultaten.

Het Internetportaal staat nu op de vierde plaats in de wereldwijde ranglijst van meest populaire web-bestemmingen. Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heeft Lycos al negen overnames gepleegd.
Ondertussen draait het bedrijf financieel naar verwachting. In het nu afgesloten eerste kwartaal van het fiscale jaar 2000 boekte Lycos een netto winst van 714.000 dollar. Dat komt omgerekend neer op 0,01 dollarcent per aandeel, wat precies is wat analisten hadden voorspeld.
Het bruto inkomen, dus inclusief de eenmalige lasten voor de recente overnames, komt echter uit op een fors verlies van 27,5 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van vorig fiscaal jaar was dat nog een verlies van 3,6 miljoen dollar. De omzet steeg 126 procent van 24,8 naar 56 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable