Fujitsu en Sun bundelen Sparc-krachten

Fujitsu en Sun Microsystems gaan samen een referentiemodel ontwikkelen waardoor applicaties op de Sparc-systemen van beide fabrikanten draaien. De twee bedrijven gebruiken nu verschillende, niet geheel compatibele implementaties van Suns Sparc-processor.

Het besturingssysteem voor deze twee verwante serversoorten is de Unix-variant Solaris, die nu ook aangepast zal worden. In de praktijk moet deze samenwerking ervoor zorgen dat software-ontwikkelaars hun producten niet hoeven aan te passen om te draaien op hetzij Suns Ultrasparc, hetzij Fujitsu's Sparc64.
De twee computerleveranciers zetten nu een gezamenlijke ontwikkelcommissie op, bestaande uit hun top-ingenieurs. Deze groep moet tegen 2001 een eerste specificatiedocument gereed hebben. Een tweede, verbeterde specificatie moet vóór 2003 het licht zien.
De beslissing tot het compatibel maken van de twee Sparc-implementaties is ingegeven door de vraag van klanten, én door de groeiende dreiging van rivaliserende 64-bit processorarchitecturen. Dit zegt Hisashige Ando, vice-directeur van Fujitsu's Technology Group. "Sun en Fujitsu moeten elkaar nu niet beconcurreren. We moeten samenwerken om software-ontwikkeling efficiënter te laten verlopen", aldus de topman. Analisten menen dat het initiatief voor deze samenwerking afkomstig is van Fujitsu. Deze onderneming wil haar Sparc-positie versterken vóór de komst van Intels eerste 64-bit processoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.