AMD begint in Dresden aan koper en GHz

De nieuwe Duitse fabriek van AMD begint binnen enkele maanden met het produceren van Athlon-processoren op basis van kopertechnologie. Begin volgend jaar komt de chipfabrikant met de eerste Athlons die de kloksnelheidsgrens van 1 GHz doorbreken.

De productiefaciliteit in Dresden wordt woensdag officieel geopend door AMD-president William J. Sanders III. De productie komt volgende week op gang en zal Athlon-processoren met kloksnelheden van 550, 600 en 700 MHz opleveren.
De Duitse fabriek zal 0,18 micron-chips maken met koperverbindingen tussen de transistoren. In juli dit jaar produceerde AMD in Dresden de eerste K6-3-processoren op basis van Motorola's kopertechnologie. Ondertussen staat ook AMD's fabriek in Austin (Texas) op het punt te beginnen aan de productie van 0,18 micron-Athlons op koperbasis.
Concurrent Intel gebruikt in zijn nieuwste 733 MHz Pentium III-processoren, codenaam Coppermine, nog aluminium-verbindingen. De chipreus wil pas overstappen op koper wanneer hij zijn productielijnen overschakelt naar 0,13 micron. Dat vindt pas eind volgend jaar plaats en levert processors op die 1 GHz halen.
AMD's Duitse fabriek heeft nu 950 mensen in dienst en wil dat aantal binnen twee jaar verdubbelen. Overigens moet het bedrijf nog wel de forse leningen aflossen die het heeft verkregen van de Duitse regering om de fabriek te bouwen. Naar verluidt onderhandelt AMD al enige tijd met Motorola over een aandeel in de nieuwe fabriek. Een dergelijke overeenkomst zou een kapitaalinjectie opleveren die de schuldenlast aanzienlijk zo verlicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.