Dell geeft schade door aardbeving toe

Dell verklaart dat de financiële resultaten voor het lopende derde kwartaal wel degelijk een deuk oplopen door de aardbeving in Taiwan. Tot voor kort hield de PC-fabrikant vol dat hij weinig tot geen nadelige gevolgen zou ondervinden als gevolg van die natuurramp.

Nu blijkt dat de marges - en daarmee waarschijnlijk ook de inkomsten - van Dell lager zullen uitvallen doordat de prijzen voor geheugenchips wereldwijd fors zijn gestegen. Die ontwikkeling was al direct na de aardbeving voorzien, maar Dell zegt geconfronteerd te zijn met een stijging die scherper was dan verwacht (25 procent).
De computerleverancier probeert de tegenslag tegen te gaan door zijn PC's nu uit te rusten met minder geheugen. Tot nog toe waren Dell-machines voorzien van gemiddeld 128 megabyte geheugen. Dat zakt nu naar 64 of 96 MB. Klanten die meer geheugen willen, moeten daar extra voor betalen.
Dell maakt op 11 november zijn cijfers voor het derde kwartaal bekend. Vóór dit nieuws hadden analisten nog gerekend op een winst van 510 miljoen dollar (20 dollarcent per aandeel), maar dat is nu bijgesteld naar ongeveer 460 miljoen dollar (18 dollarcent per aandeel). De aandelenkoers van Dell is inmiddels ook gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.