Resultaten HP in lijn met bijstelling

Hewlett-Packard (HP) heeft in het vierde kwartaal gepresteerd volgens de lager ingestelde verwachtingen van Wall Street. Het computerbedrijf boekte een winst van 760 miljoen dollar, vergeleken met 710 miljoen dollar vorig jaar.

Dit komt neer op respectievelijk 73 en 72 dollarcent per aandeel. Analisten hadden - na het bijstellen van hun verwachtingen - inderdaad 73 dollarcent verwacht. Zonder de lasten voor het afstoten van de divisie voor meetinstrumenten, Agilent Technologies, zou de winst op 75 dollarcent zijn uitgekomen.
HP behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 11,4 miljard dollar, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 10,3 miljard dollar was. Toch blijft het computerbedrijf achter ten opzichte van concurrenten als Sun Microsystems. Die Unix-leverancier zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal met 25 procent stijgen.
"De zakelijke prestatieproblemen die we hebben zijn niet nieuw en het zal zeker tijd kosten om ze aan te pakken. Het nieuwe is de hoeveelheid aandacht die de directie er aan besteedt", aldus een vastberaden HP-president Carly Fiorina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable