HP profiteert van beursgang Agilent

De aandelenkoers van Hewlett-Packard is fors gestegen door de beursgang van dochteronderneming Agilent Technologies. Die fabrikant van test- en meetapparatuur was tot voor kort een divisie binnen de computerfabrikant.

Het aandeel HP steeg gisteren 16,44 procent. Investeerders zijn over het algemeen dus ingenomen met de scheiding van activiteiten die de verzelfstandiging van Agilent bewerkstelligt.
HP is overigens nog voor 85,4 procent eigenaar van Agilent. Dat bedrijf zag zijn aandelenkoers gisteren 49,17 procent stijgen ten opzichte van de openingsprijs.
Carly Fiorina, de verse president van HP, zegt dat ze de directie heeft opgedragen in het fiscale jaar 2000 een winst- en omzetgroei van 12 tot 15 procent te bewerkstelligen.
De topvrouw heeft ook een nieuw compensatieplan ingesteld voor de top honderd van haar managers. Dat plan vergelijkt de prestaties van HP met die van de best presterende concurrenten. Daarnaast is de computerfabrikant nu bezig met een reorganisatie om één miljard dollar te bezuinigen op de operationele kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.