Gulzig Cisco duurste Silicon Valley-bedrijf

Het vijftien jaar oude Cisco Systems is op de aandelenmarkt inmiddels 278,3 miljard dollar waard. Daarmee is het chipmaker Intel (waarde: 274,3 miljard) voorbijgestreefd als duurste bedrijf uit Silicon Valley.

Cisco wist zijn omzet in het op 30 oktober afgesloten eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar met 49 procent te verhogen tot 3,88 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 837 miljoen dollar, eveneens een toename van 49 procent. Inclusief eenmalige overnamelasten en afschrijvingen bedroeg de nettowinst 439 miljoen dollar. Zo berekend betekent dit een daling van 14 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van het vorige boekjaar.
De netwerkleverancier neemt om de haverklap kleine technologiebedrijven over. De volgende in de rij is Aironet Wireless Communications uit Akron, Ohio. Dit bedrijf ontwikkelt razendsnelle draadloze producten voor lokale netwerken. De verkoop geschiedt via een aandelentransactie met een waarde van 799 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-11T00:00:00.000Z Redactie Computable