Via negeert Intels patent-rechtszaak

Via Technologies heeft maling aan Intels lopende rechtszaak over patent-inbreuk. Dit blijkt uit de lancering van zijn nieuwste Apollo Pro 133a-chipset. Dat product heeft een 133 MHz systeembus die volgens Intel is gebaseerd op diens eigen, gepatenteerde P6-busontwerp.

De processorreus trok afgelopen zomer alle licentie-overeenkomsten in voor P6-gerelateerde technologie. Meteen daarna daagde het concern de Taiwanese chipsetfabrikant voor de rechter wegens contractbreuk en patentschending.
Via stelt echter dat het met de Apollo Pro geheel in zijn recht staat. Het bedrijf omzeilde de ingetrokken licentierechten namelijk door overeenkomsten te sluiten met National Semiconductor (Natsemi), dat op zijn beurt weer intellectuele kennis uitwisselt met Intel.
Natsemi verzorgt nu de productie van Via's chipsets en geeft die partner toegang tot zijn gepatenteerde informatie. Bovendien heeft het Taiwanese bedrijf de verlieslijdende producent van Intel-compatibele chips Cyrix overgenomen, voorheen een dochteronderneming van Natsemi. Intel verstrekt nog altijd geen commentaar op deze constructie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.