Intel blijft leuren met omstreden Rambus

Intel lanceert eind deze maand zijn 840-chipset, codenaam Carmel, die het omstreden Rambus-geheugen ondersteunt. Op 25 oktober doet de chipproducent deze aankondiging, tegelijk met de annoncering van een bijbehorend nieuw moederbord, codenaam OR840, en de Coppermine-processoren.

Tegenstrijdige berichten doen de ronde over het aantal Rambus-geheugenbanken dat dit werkstation-moederbord zal bevatten. Aanvankelijk was de overtuiging dat het zou gaan om aansluitingen voor twee rimm-modules (Rambus), gezien de datacorruptie-problemen die opdoken bij de wederom uitgestelde 820 Camino-chipset met drie geheugenbanken.
Nu duiken er echter berichten op dat de combinatie van Carmel en OR840 maximaal 2 GB aan geheugen zou aankunnen, verspreid over maar liefst vier geheugenbanken. Indien correct betekent dit dat de Rambus-problemen alleen betrekking hebben op de Camino óf dat Intel deze kwestie heeft opgelost. Het is in ieder geval al wel bekend dat het probleem niet aan het Rambus-geheugen zelf lag, maar aan het moederbord of de chipset.
In het geruchtencircuit wordt ondertussen druk gespeculeerd over de lancering van de 820-chipset. Die zou wellicht nog in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen, waarschijnlijk zelfs in november. Daarbij is het aantal Rambus-modules wel beperkt tot twee stuks.
Dit zou blijken uit een besloten bijeenkomst die Intel gisteren in de Verenigde Staten belegde met partners en analisten, vooruitlopend op de bekendmaking van de financiële cijfers. De processor-producent heeft officieel al wel verklaard dat de 820 niet in het eerste kwartaal van 2000 uitkomt, wat tot nog toe de algemene verwachting is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.