Fransen willen Global One-partners uitkopen

Voor Michel Bon, algemeen directeur van France Telecom, is de toekomst van Global One duidelijk: één van de drie aandeelhouders zal de volledige controle krijgen over het consortium.

De topman maakte tijdens Telecom 99 in Genève duidelijk dat zijn bedrijf interesse heeft. De Franse telco zegt bereid te zijn mede-aandeelhouders Deutsche Telekom en het door MCI Worldcom overgenomen Sprint uit te kopen.
De Duitse telco is echter een tweede kaper op de kust. De relatie tussen de Fransen en de Duitsers is niet al te best sinds de Duitsers probeerden Telecom Italia in te lijven. France Telecom heeft zelfs een arbitragezaak aangespannen tegen zijn Duitse partner. De partijen hadden immers afgesproken dat, als één van beide overnameplannen had, dit meteen bekend moest worden gemaakt aan de ander. Dit is volgen Bon niet gebeurd bij de poging tot overname van het Italiaanse bedrijf. Dat kan dus een interessante strijd worden tussen de twee Europese grootmachten.
Ron Sommer, hoogste man bij Deutsche Telekom, heeft al laten weten dat zijn bedrijf alle aandelen in Global One aan France Telecom verkoopt als de Fransen met een goed bod komen. Bon laat zich niet van de wijs brengen door deze onderhandelingstactieken. "Als wij Global One verliezen, stellen wij een nieuwe aanbieder samen voor de grootzakelijke markt. Dit kan gebeuren middels overnames of samenwerkingen, met name in de VS", aldus de Franse telecombaas.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.