AMD werkt samen met Alpha Processor

AMD ontwikkelt samen met Alpha Processor, mede-fabrikant van Compaqs zware Alpha-chip, een volgende-generatie systeembusarchitectuur. Die doorvoertechnologie is met name bestemd voor AMD's toekomstige 64-bit processor Sledgehammer.

Deze architectuur draagt de naam Lightning Data Transport en belooft een prestatiewinst die twintig keer zo hoog ligt als die van huidige systeembussen. De uiteindelijke snelheid van de communicatie tussen processor en geheugen, harde schijven en andere computercomponenten moet op 6,4 Gigabit per seconde liggen.
AMD heeft plannen om in de tweede helft van volgend jaar een koppelingschip en een chipset voor twee-weg systemen uit te brengen. De i/o-technologie zal in eerste instantie gebruikt worden voor het gebruiken van twee Athlon-processoren (voorheen bekend als K7) in één computer.
Alpha Processor, dochteronderneming van Samsung Electronics, zal de Lightning-technologie waarschijnlijk al gebruiken in Alpha-chips vóórdat Sledgehammer in 2001 op de markt verschijnt. De reeds bestaande Athlon-processor van AMD gebruikt dezelfde 200 MHz-systeembus als de huidige generatie Alpha 21264.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.