3Com brengt Palm nog niet naar de beurs

3Com heeft de beursgang van zijn dochteronderneming Palm Computing voor onbepaalde tijd uitgesteld. Tegelijkertijd gaat het gerucht dat de Palmpilot-fabrikant zich wil aansluiten bij het Symbian-samenwerkingsverband van Ericsson, Nokia, Motorola en Psion.

Die groep bedrijven ontwikkelt het Epoc-besturingssysteem van Psion voor mobiele telefoons en palmcomputers. 3Com is momenteel de grootste fabrikant van handcomputers, maar gebruikt daarvoor het eigen Palm OS. Onder meer IBM en Qualcomm hebben licenties genomen op dat besturingssysteem.
Epoc zou echter een dermate dominante rol hebben veroverd op de markt voor mobiele communicatie-apparatuur dat Palm zichzelf weleens klem zou kunnen zetten. De betrokken bedrijven verstrekten geen commentaar op deze berichten. Symbian-woordvoerders bevestigen wel dat de groep praat met potentiële nieuwe partners.
Analisten zijn van mening dat 3Com zijn Palm OS niet zo gauw zal laten vallen. Een waarschijnlijk scenario zou een soort fusie zijn, waarbij Palm de grafische interface en het applicatie-platform is, en Epoc het onderliggende communicatie-platform.
Ondertussen heeft Microsoft de banden aangehaald met Symbol Technologies, fabrikant van palmcomputers. Dat bedrijf lanceert volgende week drie nieuwe modellen voor logistiek en data-invoer. Symbol gebruikte tot op heden het Palm OS, maar diens nieuwe machines draaien op Microsofts mini-besturingssysteem Windows CE. 3Com zegt niet ongerust te zijn over deze stap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.