Nokia met IBM en HP in draadloos surfen

Nokia heeft IBM en Hewlett-Packard (HP) aan de haak geslagen als partners voor draadloze Internet-toegang. De twee computerbedrijven zullen Nokia-technologie leveren voor en bij hun servers.

Verder zullen de partners ook samenwerken aan de verdere ontwikkeling van onder meer Nokia's WAP (Wireless Application Protocol) voor bedrijfstoepassingen.
IBM rust zijn Windows NT-systemen nog dit jaar uit met de WAP-serversoftware van Nokia. De computerreus zal die programmatuur ook integreren in zijn andere serverplatformen, middleware, DB2-databank en transactiemonitor MQ Series.
De overeenkomst met HP is in wezen een uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking. Het computerbedrijf levert WAP 1.1 al enige tijd bij zijn Internet-middleware E-speak voor de eigen Unix-systemen. Die gecombineerde technologie komt binnenkort ook uit voor Solaris (de Unix-variant van concurrent Sun Microsystems), Microsofts Windows NT en het 'open source' besturingssysteem Linux.
HP wil zich profileren als leverancier van elektronische diensten. Het heeft daarvoor ook contracten gesloten met vierentwintig bedrijven, waaronder - naast Nokia - telecomfabrikant Motorola, middleware-leverancier Bea Systems en beveiligingssoftwaremaker Brokat Infosystems. Carly Fiorina, de nieuwe president van HP, noemt Finland het Silicon Valley van mobiele communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.