Bull en NEC starten server-joint venture

Groupe Bell en Packard Bell-NEC zetten een 'joint venture' op om PC-servers te verkopen in Europa. De nieuwe dochteronderneming krijgt de naam Express Servers SAS en zal machines leveren met één tot acht Intel-processoren.

Het Franse Bull en de computertak van het Japanse elektronicaconcern NEC zullen deze plannen morgen onthullen. De computers die Express Servers onder de naam van beide moeders voert, zullen allemaal geproduceerd worden door de fabriek van Packard Bell-NEC in Frankrijk (Angiers).
Bull maakt tegelijkertijd met de aankondiging van de 'joint venture' bekend dat het een productie-overeenkomst (oem) sluit met Packard Bell-NEC. De twee computerleveranciers werken echter al langere tijd samen. NEC heeft bijvoorbeeld al PC's en notebookcomputers geleverd aan Bulls dochteronderneming Zenith Data Systems.
Volgens Bull-directeur Jean-Philippe Chiarella bedienen de twee partners gezamenlijk 3,7 procent van de Europese markt voor Intel-servers. Middels de samenwerking willen zij dit marktaandeel binnen de komende drie jaar opvoeren naar 7 tot 10 procent. Vorige maand beklonken het Duitse Siemens en het Japanse Fujitsu een soortgelijke samenwerking voor al hun IT-activiteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.