Hitt maakt pas op de plaats

Vorig jaar kreeg software-ontwikkelaar Hitt nog een notering aan de babybeurs Nmax. Met veel ophef en goede vooruitzichten liep de introductie als een trein. Nu de financiële cijfers over 1998 bekend zijn, ziet het er minder florissant uit dan was voorspeld. De winstverwachting van 30 procent is bij lange na niet gehaald.

Afgelopen november ging er van het management wel een winstwaarschuwing uit, maar de uiteindelijke groei van 4 procent (van 2,5 naar 2,6 miljoen gulden) is wel erg krap. In een toelichting op de cijfers verklaart directeur Hans Prinzen niet blij te zijn met de ontwikkelingen, maar hij is niet somber gestemd. Hitt, gespecialiseerd in software voor verkeersbegeleidingssystemen op luchthavens en waterwegen, heeft te kampen met het uitblijven van orders. Deze gaan niet naar concurrenten, maar worden door de opdrachtgevers vooruit geschoven.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.