Winst Autodesk blijkt sterk ingezakt

Autodesk heeft zijn winst in het derde kwartaal met 921 procent zien dalen naar 1,4 miljoen dollar. De omzet was slechts 1,2 procent gedaald naar 202,1 miljoen dollar.

Het inkomen per aandeel is gezakt van 0,31 naar 0,02 dollar per stuk vergeleken met het derde kwartaal van vorig jaar. Zonder een eenmalige afschrijving van 22,5 miljoen dollar zou het inkomen uitkomen op 0,27 dollar per aandeel, vergeleken met 0,42 dollar vorig jaar. Dit is toch nog aanzienlijk meer dan de 0,13 dollar per aandeel die Wall Street-analisten hadden verwacht.
De financiële malaise van de softwareleverancier is te wijten aan de tegenvallende verkoop van het belangrijkste product, Autocad. Financiële analisten van de internationale bank Credit Suise First Boston merken echter op dat nieuwe verkoop-initiatieven van Autodesk goed lopen. De aandelenmarkt gaat dan ook niet mee met in de winstval van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable