Oracle bestormt Internet met Exodus

Oracle gaat samenwerken met Internet-dienstverlener Exodus Communications om meer van zijn databank- en bedrijfsbeheersoftware online te verkopen. Exodus zal zijn klanten via hun webbrowsers toegang bieden tot Oracle-programmatuur.

De databankleverancier meldde gisteren dat hij nu dertig bedrijven bedient met zijn Oracle Business Online-producten. Recentelijk heeft het bedrijf nieuwe klanten gewonnen in Europa en Zuid-Amerika.
Verder heeft het bedrijf van Larry Ellison plannen voor samenwerking met diverse grote consultants, waaronder Grant Thortorn LLP. De topman zei tijdens een persbijeenkomst in New York dat de Business Online-strategie software via Internet moet bieden als dienst. Dit in tegenstelling tot de huidige benadering van software als product.
Bovendien is de zorg en last van het opwaarderen van software hiermee in handen van de dienstverleners en niet van de gebruikers. "De software-industrie is op weg om een dienstverlenende industrie te worden", aldus Ellison, die - zoals gewoonlijk - ook nog even uithaalde naar concurrent Microsoft. "Als je een onafhankelijke ontwikkelaar bent, ga je dan software maken voor Windows NT of voor Internet?".
Microsoft is echter niet de enige - of zelfs voornaamste - vijand van Oracle. Het online-initiatief van het bedrijf is tevens gericht op SAP, de Duitse leverancier van bedrijfsautomatiseringssoftware. "Je kunt nu via Internet toegang krijgen tot elk soort systeem, dus waarom parkeer je je bedrijfssoftware dan niet op Internet om deze daar vandaan te gebruiken", stelt marktanalist Robert Austrian van de financiële instelling Banc of America Securities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.