Philips laat CE-handcomputer vallen

Philips Electronics trekt de stekker eruit voor zijn Windows CE-handcomputer, Nino genaamd. Hiermee verliest Microsoft terrein in zijn strijd tegen de dominantie van de bekende Palm-computer.

De Nederlandse elektronica-onderneming zal zijn bestaande Nino 500- en 200-modellen nog verkopen en dan de markt voor Microsoft-handcomputers verlaten. "De markt voor handcomputers, en vooral voor de niet-genetwerkte palm-PC met Windows CE, was kleiner dat Philips had verwacht", aldus woordvoerder Marty Gordon.
Volgens het officiële persbericht zullen Nino-gerelateerde mensen, geld en middelen nu worden aangewend voor het ontwikkelen van stem- en data-producten, zoals 'slimme' mobiele telefoons. De verwachting is dat de markt voor dergelijke apparaten binnenkort snel zal groeien.
Deze klap voor het Windows CE-platform is echter een lichte. De Nino heeft nooit een groot marktaandeel veroverd, zelfs niet binnen het segment voor CE-machientjes. Het feit dat Philips dit type handcomputer geheel laat vallen, is wel een teken aan de wand.
De afgelopen maanden heerst er groeiende onrust bij Microsofts hardware-partners voor Windows CE. Zij boeken tot op heden weinig succes bij het doorbreken van de hegemonie van Palm Computing. Philips bijvoorbeeld moest al eerder een mislukking incasseren; kort na de introductie schrapte het zijn Velo-handcomputer, een grotere uitvoering van de Nino.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.