Microsoft en BT in draadloos Internet

Microsoft en British Telecom beginnen aan een proefproject met gezamenlijk ontwikkelde technologie voor draadloze Internet-technologie. De twee bedrijven werken al sinds februari samen, maar willen met deze aankondiging wat aandacht naar zich toe trekken in verband met de Telecom 99-beurs in Genève.

De test telt duizend proefpersonen in Groot-Brittannië en Noorwegen. Die gebruikers zijn werknemers van de BBC, Credit Suisse First Boston, KPMG, Nortel Networks en de divisie voor mobiele telefoons van Telenor AS.
Het systeem gebruikt aan de client-kant software van Microsoft. Het betreft hier een microbrowser die opvallend genoeg onafhankelijk is van het besturingssysteem en dus zeer geschikt voor handcomputers en andere kleine apparaten.
Microsoft probeert weliswaar met zijn mini-besturingssysteem Windows CE terrein te veroveren in die markt, maar boekt tot op heden niet veel succes. De microbrowser die nu in de test aan de tand wordt gevoeld, maakt overigens geen gebruik van de mobiele datacommunicatiestandaard Wireless Application Protocol. Toekomstige versies zullen dat wel doen, aldus Microsoft.
De deelnemers aan de proef kunnen e-mail ontvangen en verzenden vanaf hun mobiele telefoons, maar hebben ook direct toegang tot de andere functionaliteit van Microsofts mailserver Exchange. Hieronder valt bijvoorbeeld een agenda, adressenbestand, gepersonaliseerde webinformatie en nieuwsdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.