Computer Associates sluit vrede met CSC

Computer Associates (CA) en Computer Sciences Corporation (CSC) schorten al hun rechtszaken op die zijn gerelateerd aan de vijandige overnamepogingen van de eerstgenoemde. De twee partijen hebben een officiële overeenkomst gesloten om de strijdbijl te begraven en hun softwarelicentiëring fors uit te breiden.

CA probeerde vorig jaar mede-dienstverlener CSC in te lijven, maar stuitte daarbij op felle tegenstand. De directieraad van het overnamedoelwit prefereerde zelfstandigheid. CSC heeft een marktwaarde van 7,7 miljard dollar en was in de ogen van de agressor wel 10 miljard dollar waard.
Uiteindelijk mislukten de pogingen van CA, waarop CSC een rechtszaak aanspande. De aanklacht luidde dat de bedoelde overnemer misbruik had gemaakt van vertrouwelijke informatie. De eis voor schadevergoeding bedroeg naar verluidt 2,5 miljard dollar. In augustus dit jaar besloot de rechtbank echter dat hier geen sprake van was.
CSC levert overigens al geruime tijd enkele softwareproducten van CA aan zijn klanten. Die wederverkoop krijgt dus een forse uitbreiding middels de nu gesloten overeenkomst. Dat nieuwe contract omvat CA's gehele Platinum Technology-softwarereeks, alsook bijbehorende hulpmiddelen voor het integreren van computersystemen en omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.