Sun strikt IBM-kanjer voor software-divisie

Sun Microsystems heeft IBM-topmanager Patricia Sueltz ingelijfd. Sueltz zal de software- en platform-divisie van Sun onder haar hoede krijgen. Deze afdeling houdt zich bezig met de ontwikkeling van Suns Java, Jini en het besturingssysteem Solaris. Bij IBM bekleedde Sueltz de functie van algemeen directeur bij de Java-softwaredivisie.

Eric Brown, analist bij Forrester Research, noemt de baanwisseling een verlies voor IBM en een goede zet van Sun. "Zij komt op de nieuwe plek terecht, gewapend met een brede kijk op Java. Ze is gewend te denken vanuit een perspectief dat gaat van grote computers naar kleine randapparaten. Dat is precies wat Sun nodig heeft. Het zoekt immers een soortgelijk perspectief: van smartcards naar supercomputers."
De nieuwe Sun-directeur volgt Alan Baratz op. Hij verruilde zijn baan bij Sun op 3 augustus voor de functie van directeur bij een New Yorkse investeerder - na slechts een maand die functie te hebben bekleed.
Sueltz zei bij haar aantreden ernaar te streven Java te behouden als één technologie met een standaard waar iedereen zich in kan vinden. "Het is mijn vurige wens deze prachtige standaard bijeen te houden. Mijn doel is de standaard op te houden en op deze wijze voort te zetten", aldus Sueltz.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.