AT&T bevestigt plannen Excite@Home

AT&T bevestigt dat het overweegt Excite@Home op te delen dan wel te verkopen. Eind vorige week deden al berichten de ronde dat de telecomgigant het informatie-aanbod van het Excite-deel wel wilde houden, maar de kabelinfrastructuur van @Home wilde afstoten.

AT&T heeft tot op heden meer dan honderd miljard dollar besteedt aan het opzetten van een infrastructuur van televisie-kabelnetwerken om telefoon-, televisie- en hoge-snelheids Internet-diensten te kunnen bieden.
Hierbij heeft het bedrijf zich echter voornamelijk geconcentreerd op de fysieke verbindingen en niet zozeer op de data die het uiteindelijk via die lijnen wil aanbieden. Analisten menen echter dat AT&T nu terugkomt op die nalatigheid.
Daarnaast kan dit telecombedrijf Excite@Home ook willen lozen om zich te vrijwaren van eventuele antitrust-onderzoeken. Volgens dat scenario zou niet alleen het @Home-deel, maar juist ook het Excite-stuk van het Internet-bedrijf moeten overgaan in andere handen.
Toch zou een splitsing nog steeds op stapel staan. Het probleem is daarbij dat slechts weinig partijen interesse hebben voor de voormalige zoekmachine annex Internet-portaal Excite. De meeste Internet-bedrijven hebben hun portaal al uitgebouwd of ingekocht.
Inmiddels is de aandelenkoers van Excite@Home al fors gestegen door de aanhoudende berichten en speculaties in financiële kringen. AT&T bezit 26 procent van Excite@Home, maar heeft een meerderheidsstemrecht van 58 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.