Novell investeert en verliest topman

Novell investeert 100 miljoen dollar in systeemintegrator Whittman-Hart. Daarnaast ziet de softwarefabrikant zijn nummer twee directeur Chris Stone opstappen om een eigen e-handelbedrijf te beginnen.

De aanschaf van 6 procent van Whittman-Harts aandelen is goed voor het trainen van diens consultants in Novell Directory Services (NDS). In totaal zullen zeshonderd van de drieduizend consultants speciaal ingezet worden voor het integreren van NDS in bedrijfsnetwerken. Whittman-Hart werkte al wel met Novells netwerkbesturingssysteem Netware.
Analisten zien in deze investeringsovereenkomst een teken dat de softwareproducent wel degelijk nerveus is over de komst van het concurrerende Active Directory. Leverancier Microsoft introduceert dat product in zijn aanstaande Windows 2000. Novell zelf bezweert dat het weinig te vrezen heeft van dit nieuwe product, dat zichzelf nog lang niet heeft bewezen.
Verder stapt Novell-directeur Chris Stone per 15 oktober op. De topman was sinds 1997 in dienst toen hij de Object Management Group (OMG) verliet om de partner- en productstrategieën van Novell te herzien. Nu begint hij echter een eigen bedrijf voor elektronische handel, genaamd Network Decisions.
Dit is al de tweede topman in twee maanden tijd die Novell kwijtraakt. Vorige maand nam John Slitz, senior vice-president van de marketing-afdeling, ontslag om "andere kansen na te jagen". Overigens werkte Slitz ook samen met Stone bij OMG, waar hij ook al marketing-president was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.