Na MCI Worldcom wil ook Bellsouth Sprint

Na MCI Worldcom heeft ook Bellsouth een bod uitgebracht op de Amerikaanse telecomonderneming Sprint. Dit melden The New York Times en The Washington Post. MCI Worldcom heeft 190 miljard gulden over voor de aanbieder van lange afstandstelefonie. BellSouth biedt naar verluidt 205 miljard gulden.

Directeur Willaim Esrey van Sprint heeft een voorkeur voor een overname door MCI Worldcom, omdat de twee grootmachten in zijn ogen een formidabel duo vormen. Bovendien zou deze acquisitie op weinig bezwaren stuiten bij de regulatoren. Een overname door het regionale bedrijf Bellsouth lijkt problematischer. Deze onderneming, een afsplitsing van AT&T, mag geen lange afstandstelefonie aanbieden, zolang zijn regionale netwerken niet openstaan voor concurrenten.
Analisten suggereren dat de twee bieders hun prooi Sprint zullen opsplitsen; MCI Worldcom krijgt de mobiele tak in handen en Bellsouth de regionale afdelingen.
Ondertussen moet Sprint zijn belang in de Chinese joint venture met China Unicom en Tianjin Communications opgeven. China wil buitenlandse investeringen in de nationale telecomindustrie terugbrengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.