Aardbeving Taiwan stelt HP voor problemen

De aardbeving in Taiwan zorgt voor problemen bij Hewlett-Packard. De producent kampt met stagnatie in de aanvoer van onderdelen. De financiële resultaten het bedrijf zullen hierdoor in de laatste maanden van het jaar achterblijven bij de verwachtingen, zo maakt HP bekend.

Volgens de nieuwe topvrouw van het bedrijf, Carly Fiorina, zal de omzetgroei in het vierde kwartaal nauwelijks hoger zijn dan volgens de voorzichtigste prognoses. Die komen uit rond de 10 procent. "Tot voor kort kwamen we daar gemakkelijk aan", aldus Fiorina. Daarbij rekende het bedrijf met name op PC-activiteiten buiten de Verenigde Staten. Deze zijn echter het meest getroffen door de gevolgen van de aardbeving in Taiwan. "Daarom verwachten we niet meer dat we de meest optimistische verwachtingen (13 procent omzetgroei) zullen kunnen realiseren."
Fiorina liet in haar eerste teleconferentie met financiële analisten weten bezig te zijn met organisatorische veranderingen. Zij wil deze snel doorvoeren. Fiorina werkt onder meer aan een nieuw 'resultaat-gericht' honoreringssysteem voor de Amerikaanse verkoopafdeling, die volgens haar al langer ondermaats presteert. Slechte verkopers Komen op straat te staan. Ook de verantwoordelijkheden van de vier groepsdirecteuren van HP worden herzien.
Extra kosten zal het bedrijf de komende maanden ook moeten maken voor zijn afdeling meetinstrumenten. Deze activiteiten worden onder de naam Agilent Technologies zelfstandig voortgezet.
De afdelingen printers en digitale beeldsystemen doen het relatief goed. Fiorina rekent in deze sectoren op groeicijfers van rond de 15 procent, "het hoogste niveau van de laatste jaren".
HP's activiteiten op PC-gebied presteren eveneens naar wens, aldus Fiorina. In Europa en Azië wordt marktaandeel gewonnen. Volgende week ligt de nieuwe Pavilion-serie notebooks in de winkels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.