Groen licht joint-venture Fujitsu/Siemens

De Europese Commissie is akkoord met de joint-venture die Siemens en Fujitsu willen aangaan. Dit op voorwaarde dat Siemens zijn bedrijfsonderdeel Retail and Banking Systems verkoopt.

Dit voormalige Nixdorf-onderdeel produceert automatische telmachines en kasregisters, onder meer gebruikt in pinautomaten. Volgens Siemens zijn gesprekken gaande met gegadigden voor deze activiteit, met drieduizend mensen in dienst en een omzet van zo'n één miljard dollar.
Het bedrijf is volgens Siemens marktleider in Duitsland, nummer twee in Europa en wereldwijd de op drie na grootste speler in de branche. Fujitsu heeft eveneens een sterke marktpositie; het werd groot in telmachines door de koop van ICL.
Siemens en Fujitsu kondigden hun joint-venture met gelijke belangen twee maanden geleden aan. De twee willen onder de naam Fujitsu Siemens Computers hun computeractiviteiten bundelen.
Nu het groene licht uit Brussel er is, verwachten de twee nog deze maand hun gezamenlijke activiteiten te kunnen beginnen. Fujitsu Siemens Computers zal in aantallen verkochte eenheden de op één na grootste computerverkoper in Europa zijn, en in omzet nummer drie.
Siemens reorganiseert ondertussen in rap tempo verder. Het verkocht vorige week voor 1,1 miljard dollar Electromechanical Components aan Tyco International. In dezelfde week ontdeed het zich van zijn kabelbedrijven, die werden verkocht aan Leoni en Belden. Epcos, een joint-venture op het gebied van passieve componenten van Siemens met Matsushita, krijgt naar verwachting een zelfstandige notering aan de beurzen van Frankfurt en New York.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.