Internet-dochter NBC flopt op beurs

De Amerikaanse televisiemaatschappij NBC heeft de beursgang van zijn Internet-dochter door het putje zien gaan. De aandelenkoers van NBC Internet Corporation (NBCi) zakte op de eerste dag van 88,5 dollar naar 76 dollar.

De nieuwe dochteronderneming bestaat uit de Snap-portaalsite en het e-handelsbedrijf Xoom.com, gecombineerd met de Internet-activiteiten die NBC zelf al in huis had. De publieke aandelen van Xoom zijn één-op-één omgezet in NBCi-aandelen, die voor de opening van de beurs met zeventien dollar stegen naar de openingsprijs van 88,5 dollar.
Die winst zakte gedurende de handelsdag dus fors in. Toch is NBCi nu ongeveer vier miljard dollar waard. De president van het bedrijf, Xoom-mede-oprichter Chris Kitze, heeft al aangekondigd dat de onderneming wil groeien door overnames. Hij gaf echter geen details.
NBCi's beursgang is met name teleurstellend in het licht van de spectaculaire beursintroducties die de meeste Internet-bedrijven maken. Analisten wijten dit aan het feit dat NBC niet duidelijk aangeeft wat het precies op en met Internet gaat doen. "In deze industrietak moet je rennend beginnen, want anders rolt er een stoommachine over je heen", zegt analist David Menlow van het Amerikaanse marktbureau IPOfinancial.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable