Via slaat IBM aan de haak na fiasco Intel

IBM rust zijn nieuwe PC's uit met de Apollo Pro-chipset van Via Technologies. Het tweede uitstel van Intels 820-chipset voor Rambus-geheugen heeft IBM hiertoe 'gedwongen'. Het Taiwanese Via koos er enige tijd terug voor 133 MHz (PC-133) sdram te ondersteunen in plaats van het duurdere Rambus.

De problemen met Intels chipset, codenaam Camino, hebben er wel toe geleid dat IBM de lancering van één van zijn nieuwe, beveiligde PC's heeft moeten uitstellen. Deze 300PL-desktopsystemen zijn voorzien van een ingebedde beveiligingschip die - in combinatie met het omstreden serienummer van de Pentium III-processor - diverse coderingsmethoden ondersteunt.
Overigens moest IBM ook een nieuw model werkstation, de Intellistation E Pro, voor onbepaalde tijd uitstellen vanwege het ontbreken van Intels 820-chipset. De computerfabrikant had echter reeds ingezet op twee paarden en stond dus klaar met de Apollo Pro-chipset van Via.
Wat IBM betreft staat de 820 nog wel op de agenda, zij het voor een later tijdstip. "We zullen die technologie opnemen in onze producten zodra deze op de markt komt", aldus IBM-marketingmanager Steven Loeschorn. "Maar voorlopig moeten we wachten op Intel." Verder heeft de computerfabrikant vooralsnog geen plannen om zijn nieuwe Intellistation uit te rusten met de PC-133 chipset van Via.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.