Wederom fout in Intels Pentium Xeon

Intel heeft weer eens een paar steekjes laten vallen bij de productie van zijn Xeon-processoren. Die zware Pentium-varianten blijken problemen te hebben met functioneren in computers met meerdere processoren.

De 550 MHz-versie van de Pentium III Xeon blijkt in de uitvoeringen met 512 KB en 1 MB Level 2 cache-geheugen moeite te hebben met het Sabre-moederbord van Intel. Dat moederbord maakt het mogelijk acht processoren te gebruiken in een server. Wanneer die machine echter tot het uiterste wordt belast, loopt het gehele systeem vast.
De Pentium III Xeon met 2 MB cache-geheugen heeft geen last van deze fout. Intel gaat echter gewoon door met de levering van alledrie de uitvoeringen van de Xeon. De chips zijn namelijk probleemloos te gebruiken in systemen met minder processoren - en dus andere moederborden.
Bovendien stelt de leverancier dat de meeste computerfabrikanten hun servers met acht processoren uitrusten met de 2 MB cache-variant van de Pentium III Xeon. Al met al verwacht Intel dus geen financiële nadelen van deze fout.
Deze technische blunder is echter wel het zoveelste obstakel en imago-probleem op Intels pad naar zwaardere, bedrijfskritische systemen. Overigens heeft Compaq een eigen moederbord voor acht-weg servers met Pentium-processoren ontwikkeld voor zijn Proliant 8000 en 8500 servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.