Qwest verkiest Hewlett-Packard boven EMC

Qwest heeft een overeenkomst gesloten met Hewlett-Packard (HP) voor het bieden van data-opslagdiensten aan klanten. De twee partners hadden al een relatie voor applicatie-huisvesting. Intern gebruikt Qwest echter opslagsystemen van EMC, waar HP mee in de clinch ligt.

Qwest is de op drie na grootste telecomaanbieder in de Verenigde Staten en zal zijn klanten een reeks van verschillende opslagdiensten bieden. Deze omvatten onder meer data-opslag, beheer, back-up en rampenherstel. Het bedrijf mikt in eerste instantie op middelgrote bedrijven met Unix- en Windows NT-applicaties.
De overeenkomst met HP heeft een geschatte waarde van 1,5 miljard dollar voor de komende drie jaar. In die periode zal Qwest enkele honderden miljoenen dollars uitgeven aan Surestore-disksystemen, netwerkschakelaars en software van HP.
Oorspronkelijk had Qwest voor zijn plannen om opslagdiensten te bieden, EMC benadert. Die opslagleverancier wees de samenwerking van de hand. "Wij geven onze machines niet weg. Dat is in wezen wat HP nu aan het doen is, om maar marktaandeel te verkrijgen", aldus EMC.
Die 'de facto' leider in de opslagmarkt bedrijf ligt sinds enkele maanden overhoop met HP. De aanleiding is het nogal hard laten vallen van EMC-systemen door HP, die de opslagkasten alsoem-fabrikant doorverkocht en ook meeleverde bij zijn servers. Qwest heeft duidelijk partij moeten kiezen in deze kwestie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.