AT&T wil Excite@Home in tweeën delen

De directieraad van Excite@Home beraadt zich over een plan om de leverancier van Internet-via-de-kabel in twee bedrijven op te delen. Dit voorstel is afkomstig van telecombedrijf AT&T, de grootste aandeelhouder in het concern.

De splitsing moet de distributie- en informatie-kanten van het bedrijf, voorheen respectievelijk @Home en Excite, van elkaar scheiden. Eerstgenoemd bedrijf nam de zoekmachine annex Internet-portaal Excite eind mei dit jaar over. Kabelbedrijf en mede-groot-aandeelhouder Cox Communications is echter tegen een opdeling van het gecombineerde bedrijf en heeft een veto-recht in deze kwestie.
Hardnekkige berichten doen de ronde dat America Online (AOL) interesse koestert voor de @Home-tak van Excite@Home. AOL vecht namelijk al enige tijd - zowel marketing-technisch als juridisch - tegen telecombedrijven die zelf online-informatie willen bieden en AOL daarbij als concurrent zien.
De online-dienst heeft al overeenkomsten gesloten met satellietbedrijven en tv-kabelmaatschappijen om de traditionele telecombedrijven te omzeilen dan wel tot samenwerking te dwingen.
Excite@Home-president George Bell sprak in juli al met diverse Internet-bedrijven, waaronder AOL. Hij ontkent echter dat er gesproken zou zijn over een eventuele overname.
Ook AT&T weigert te bevestigen dat een dergelijke overeenkomst in de maak is. Toch blijven de berichten rondzingen. Analisten menen dat telecombedrijf AT&T het Excite-deel in eigen handen wil houden en de @Home-kant van de hand wil doen. AOL is daarbij de meest waarschijnlijke overnamekandidaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.