Samsung stopt productie van Rambus-chips

Samsung staakt de productie van Rambus-chips totdat de recente problemen met dit volgende-generatie geheugentype zijn opgelost. Begin deze week stelde Intel, wederom vanwege technische fouten, de introductie uit van zijn Rambus-ondersteunende 820-chipset.

De productiestop van Samsung is veelzeggend; deze Koreaanse chipfabrikant heeft tot nog toe de meeste Rambus-chips geproduceerd. Het bedrijf is naast de bedrijven Rambus en Intel de grootste voorstander van dit snelle geheugentype.
Het uitstel van Intels 820-chipset leidt er echter ook toe dat PC's voorlopig geen gebruik kunnen maken van Rambus. Bovendien is het Intel-product "voor onbepaalde tijd" uitgesteld. Hewlett-Packard, dat enkele dagen voor de oorspronkelijk geplande 820-lancering van afgelopen maandag zijn Rambus-computers aankondigde, kan dus net zoals Compaq, IBM en andere PC-fabrikanten niets anders doen dan afwachten.
Geheugenchip-producenten als Samsung betalen Rambus royalties voor elke Rambus-chip die zij produceren en verkopen aan computerfabrikanten. Het is nog niet bekend hoeveel inkomsten Rambus misloopt door Samsungs beslissing. Dat bedrijf zegt echter de productie stil te leggen totdat er een nieuwe lanceringsdatum is voor een Intel-chipset die Rambus-geheugen gebruikt.
Chip-analist Ashok Kumar van US Bancorp Piper Jaffray schat dat dat nog wel even kan duren. "Totdat er een volledig begrip is van dit probleem, is elke oplossing en tijdsschema alleen maar speculatie. Wij denken dat een vertraging van drie maanden realistisch is en dat een uitloop tot zes maanden zeker niet onmogelijk is." Dit alles, zo kort voor de bedoelde lancering van Rambus-computers, kost Intel en Rambus echter vooral aanzien en geloofwaardigheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.