Intuit start boekjaar boven verwachting

Intuit, leverancier van financiële software, zoals de Quicken-producten, zag zijn omzet met 46 procent toenemen van 112- tot 163,1 miljoen dollar. Het bedrijf leed nog wel verlies, zij het minder dan een jaar geleden (22,6 miljoen tegenover 26,8 miljoen dollar).

Inclusief overnamelasten komt het verlies echter uit op 61,7 miljoen dollar.
Het eerste kwartaal, dat op 31 oktober eindigde, is net als het vierde kwartaal van oudsher een slappe periode. Het belastingseizoen is dan voorbij, waardoor de verkoop dipt. De softwaremaker profiteert wel steeds meer van Internet via zijn portaalhttp://www.quicken.com. De web-opbrengsten kwamen uit op 31 miljoen dollar, een groei van 119 procent ten opzichte van een jaar geleden. De Internet-dienstverlening aan Amerikaanse huishoudens wordt begin 2000 uitgebreid met een online betaalservice voor rekeningen. Intuit heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met Internet-provider America Online (AOL) getekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-01T00:00:00.000Z Redactie Computable