AMD saneert om uit het rood te komen

Advanced Micro Devices (AMD) voert een grootscheepse saneringsoperatie door die ten minste driehonderd werknemers hun baan gaat kosten. De chipproducent wil hiermee zijn productiekosten terugbrengen.

AMD maakte vorige maand bekend dit kwartaal in de rode cijfers terecht te komen. Als belangrijkste oorzaak noemt het Californische bedrijf de prijsconcurrentie van marktleider Intel. Nu noemt AMD 'aanhoudende problemen in de productie van chips van de K6-familie' die voor een aanzienlijk verlies zullen zorgen. In plaats van de geplande 5,5 miljoen chips zal AMD in januari, februari en maart ongeveer vijf miljoen chips uit deze lijn produceren.
Behalve banen zal AMD ook een aantal projecten schrappen. Naar verwachting zal dit vooral plaatsvinden in de divisie Vandis. Ook de activiteiten op het gebied van ingebedde chips komen volgens marktkenners in aanmerking voor saneringen. De levering van de K7-processor zal waarschijnlijk niet voor juli van stapel lopen.
Bij AMD werken bijna veertienduizend mensen. Het bedrijf is de belangrijkste concurrent van Intel, met name op de markten voor goedkope computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-03-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.