Microsoft en MIT samen in ontwikkeling

Microsoft en het vermaarde Massachusetts Institute of Technology (MIT) gaan samen technologie voor de onderwijswereld ontwikkelen. De samenwerking heeft een looptijd van vijf jaar en krijgt 25 miljoen dollar bijdrage van Microsoft.

Dit is de grootste overeenkomst met een academische instelling die de softwareleverancier tot op heden heeft gesloten. Het krijgt de naam I-Campus, duidelijk onder invloed van de Internet-hype.
Het opvallendste aan deze samenwerking is echter niet de omvang, maar de aard van het onderzoek. De twee partners zullen een breed spectrum aan projecten financieren, variërend van online-leren tot nieuwe modellen voor het publiceren van academisch werk.
Veel onderzoekers zijn verheugd over deze breed gerichte aandacht voor technologie en onderwijs. De invloed van Internet breidt zich namelijk uit naar de schoolbanken. Sommige academici uiten echter scherpe twijfels of een samenwerking tussen een grote onderneming en een belangrijke universiteit wel het belang dient van de onderwijswereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.